De werkelijke betekenis van winnen...

toetje IDFA-2018: 'Free Solo" (docu, 2018, 101 min)

"Waarom wil iemand grote hoogten bedwingen zonder touw of andere beveiliging? Dat legt de Amerikaanse free solo-specialist Alex Honnold uit tijdens de voorbereidingen op zijn grootste waagstuk: de beklimming van de legendarische bergwand El Capitan. Hij begint eraan in de wetenschap dat elk klein foutje hem letterlijk fataal kan worden.”

Lees verder

STOPPEN, ècht ! (3)

De website CDNV gaat op zwart: het is binnenkort echt realiteit !

Lees verder

STOPPEN (2)

Coach Zidane vertrok bij 'De Koninklijke' na winnen Champions League

eigenlijk ook wel logisch..

Lees verder

STOPPEN (1)

DE COACH IS VERTROKKEN, wij binnenkort ook...

Zinedine Zidane vertrok bij Real Madrid: een werkhypothese

Lees verder
Een film over Wimbledon-1980...

Een film over Wimbledon-1980...

Er is een film in de maak over de legendarische Wimbledonfinale van 1980, tussen de Zweed Björn Borg en de Amerikaan John McEnroe (zie 'Actueel' van 9 juli 2017). De eerste 'screening' ervan in Nederland zal op woensdag 4 oktober 2017 plaatsvinden, in het kader van het Parool Film Fest. De film is op dit moment in productie in Praag en zal ergens in 2017 in de bioscoop komen. De Nederlandse première is dus op 4 oktober.

Lees verder
Verliezen door eigen toedoen...

Verliezen door eigen toedoen...

Wimbledon is weer begonnen. Er wordt in juli 2017 geklaagd over het gras, dat te stug en te glad is en daardoor gevaar oplevert voor de spelers. Een facet dat je niet zo direct besproken ziet worden is dat van het verliezen doordat de sporter zijn/haar gedachten niet onder controle houdt. Het zit dan, zoals dat heet, niet goed tussen de oren.
Ik trof er een mooi voorbeeld van aan in het boekje (2012): Björn Borg en Wimbledon.

Lees verder